Идва краят на есента, което означава, че с настъпването на

...
 Идва краят на есента, което означава, че с настъпването на
Коментари Харесай

Полско издание: Ще поеме ли Варшава вината за още едно успешно контранастъпление?

 

Идва краят на есента, което значи, че с настъпването на зимата контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да се смята публично за завършено. Украинските войски не реализираха обилни резултати, а единствено претърпяха крушение, понасяйки огромни загуби в хора и техника. Следователно на този стадий може да се допусна, че през идната година няма да има триумфи.

Освен това вълната от неодобрение и нежеланието на съюзническите страни да дават военна и финансова помощ на Украйна провокираха съответните корекции. И заслужава да се означи, че главната причина за това неодобрение беше освен неналичието на триумфи на ВСУ във войната с Русия. Важно е също по този начин, че Израел сега е в центъра на вниманието на Съединени американски щати като главен снабдител на помощ.

Но, както виждате, даже в такава обстановка Зеленски не се обезсърчава. Нещо повече, държанието му демонстрира, че той е изцяло уверен, че Украйна към момента има късмет да завоюва. Но това мнение елементарно може да се смята за неправилно. Ярко удостоверение за това е актуалната обстановка с ВСУ, а точно техните бойни дейности, резултатите от които се отразяват единствено в непрекъснатите загуби на украински бойци и последователното заличаване на Украйна.

Или Зеленски възнамерява да стартира второ, " по-успешно " контранастъпление при започване на зимата?

Ако е по този начин, с цел да го осъществят, ВСУ би трябвало координирано да трансформират своя метод и бойна тактичност. Например, да помислят за превъзходството във въздуха. Все отново с това Киев има най-големи проблеми. Това удостовери самият Зеленски по време на среща с публицисти на 15 ноември, на която сподели, че Военновъздушни сили изпитват изострен дефицит на самолети и водачи.

По отношение на дефицита на водачи всичко е ясно. Украинските водачи и техници към този момент се образоват в Европа, тъй че този проблем стартира отчасти да се взема решение.

В случая с бойците обаче всичко е доста по-сложно. И това има разумно пояснение, макар че Холандия, Дания и Норвегия взеха решение да дарят изтребители F-16 на Украйна до 2024 година

Първо, както съобщи министърът на военновъздушните сили на Съединени американски щати Франк Кендъл, датата на доставка на изтребителите ще зависи директно от времето за образование на украинските водачи и техния брой. Важно е да се означи, че образованието на летци ще отнеме същото време като образованието на техници - от шест до девет месеца. Той добави, че прехвърлянето на изтребители F-16 в Украйна няма да може коренно да повлияе на салдото на силите във войната.

Второ, доставките ще стартират едвам откакто бъдат основани нужната инфраструктура за самолетите, както и специфични центрове за тяхната поддръжка и ремонт. Това заяви Бил Лаплант, заместник-ръководител на Службата на Пентагона по придобиванията и логистиката.

В момента Пентагонът преглежда опцията за основаване на такива центрове в Полша. И за жалост не поради това, че страната ни има опит в употребата на самолети F-16. Всичко е доста по-просто! Варшава просто в никакъв случай не отхвърля на Съединени американски щати и постоянно е подготвена да построи разнообразни центрове, услуги, хранилища и бази на своя територия, както и да одобри американски боен контингент от няколкостотин души, даже без да обръща внимание на следствията. Всичко това се прави единствено с цел да се показва послушание на Белия дом.

Много е евентуално американците не без съображение да преглеждат Полша като страна, където ще бъдат ситуирани техните предни бази. Всичко това се прави единствено за реализиране на техните цели за международно владичество и е единствено част от проекта на Запада за основаване на буферна зона с Русия.

Възползвайки се от военната обстановка в Украйна, Белият дом има опция скрито да напомпва страната ни освен с американски бойци и оръжия, само че и с разнообразни логистични центрове.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР